0 0,0 

Cart

No products in the cart.

BLOG

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Η σκέψη του να σχολάσω από τη δουλειά, να γυρίσω στο σπίτι και να ετοιμάσω έναν απολαυστικό ναργιλέ να καπνίσω, βρίσκεται από το πρωί κολλημένη στη σκέψη μου για άλλη μια Δευτέρα. Όσοι από εσάς έχετε τον δικό σας στο σπίτι, και τον χρησιμοποιείτε τακτικά, είμαι σίγουρος ότι με νιώθετε. Μπορεί για τον περισσότερο κόσμο, ο ναργιλές να αποτελεί μια πολυτελή υπηρεσία την οποία απολαμβάνει αποκλειστικά όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού, για εμάς τους “άλλους” όμως, το τελετουργικό ανάμματος και καπνίσματος ενός ναργιλέ στο σπίτι είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Σήμερα, θα σας δώσω 10 tips, τα οποία προσωπικά προσπαθώ να εφαρμόζω αυστηρά, έχοντας προσέξει πως όχι μόνο με προστατεύουν από πιθανές παρενέργειες αλλά ταυτόχρονα εκτινάσσουν την εμπειρία καπνίσματος και την ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια των session μου. Πετάξτε κάρβουνα στη φωτιά και φύγαμε να τα δούμε αναλυτικά!

1.ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

Κάρβουνα είπα; Τα περισσότερα tips του σημερινού άρθρου, ακροβατούν μεταξύ προσωπικών προτιμήσεων και συμβουλών υγείας. Όσον αφορά το θέμα “κάρβουνα” μάλλον τείνουμε προς το δεύτερο. Κατά το άναμμα τους, τα κάρβουνα έχουν μια χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή, η οποία μάλιστα είναι και επικίνδυνη. Τα αναμμένα κάρβουνα εκπέμπουν μονοξείδιο του άνθρακα -και κατά περιπτώσεις ανάλογα την ποιότητά τους και πολλά άλλα επικίνδυνα χημικά- το οποίο είναι ΄άκρως επιβλαβές για τον άνθρωπο και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε δηλητηρίαση μονοξειδίου του άνθρακα, αν ο χω΄ρος μας είναι κλειστός και δεν αερίζεται επαρκώς. Ανάβοντας τα κάρβουνά μας σε εξωτερικό χώρο, περιορίζουμε σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο, και γλιτώνουμε φυσικά και τη δυσάρεστη μυρωδιά που προαναφέραμε.

2. ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ

Χέρι-χέρι με το παραπάνω, ο επαρκής αερισμός του κλειστού μας χώρου είναι βαρύνουσας σημασίας! Φροντίζουμε πάντα να έχουμε μια δίοδο για να ανανεώνεται το οξυγόνο του δωματίου μας, προφυλάσσοντας τους εαυτούς μας και από το μονοξείδιο του άνθρακα που παράγουν τα κάρβουνα, αλλά και από τον εκτεταμένο καπνό, ο οποίος “θολώνει” την ατμόσφαιρα καθιστώντας την αποπνικτική και ρίχνοντάς μας σε μια νωχελική κατάσταση. Το μονοξείδιο του άνθρακα επηρεάζει το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, η πτώση του οποίου μπορεί να επιφέρει ζαλάδα ή ναυτία. Σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα δεν ευνοούν το διάπλατο άνοιγμα των παραθύρων του σπιτιού μας, φροντίζουμε έστω να τα αφήνουμε στην ανάκλιση.

3. ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Αυτή η παράγραφος, θα ήταν το εισαγωγικό κεφάλαιο, αν ποτέ έγραφα βιβλίο πάνω στο ναργιλέ. Αισθάνομαι ότι τα έχει πει τόσες φορές που γίνομαι κουραστικός. Προσέχουμε πάντα να επιλέγουμε αυθεντικά, ποιοτικά προϊόντα, τόσο στον εξοπλισμό, τα αξεσουάρ αλλά και κυρίως τον καπνό μας, για να αποφέυγουμε οποιεσδήποτε τυχόν παρενέργειες μετά το κάπνισμα και να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Τόσο απλά!

4. ΟΧΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ

Εντάξει τώρα εδώ, όσοι με ξέρετε προσωπικά μπορεί να πείτε ότι εγώ μπορεί να ανοίγω τα μάτια μου και να κάνω τζούρα. Παρ’ ότι δυστυχώς δεν μπορώ να σας διαψεύσω, θα αναφέρω πως γενικά ο κανόνας λέει να μην καπνίζουμε με άδειο στομάχι. Ειδικότερα όσο πιο “άπειρος” είναι ο καπνιστής και δεν έχει συνηθίσει πλήρως στη νικοτίνη, το άδειο στομάχι είναι πολύ πιθανό να του προκαλέσει πόνους, αδιαθεσία, αλλά και να τον ζαλίσει. Φυσικά και το άλλο άκρο δεν ενδείκνυται, καθώς αν είμαστε σκασμένοι από φαγητό και πάλι δεν μπορούμε να απολαύσουμε πλήρως την εμπειρία του καπνίσματος. Πιστέψτε με, το έχω πάθει!

5. STAY HYDRATED!

Μιας και πιάσαμε το φαγητό, μήπως θα πιείτε κάτι; Να πιείτε οπωσδήποτε κάτι! Η κουβέντα για το ιδανικό ρόφημα που συνοδεύει το ναργιλέ είναι ατελείωτη, και ο καθένας έχει τη δική του προσωπική προτίμηση, από καφέ και τσάι, μέχρι αλκοόλ και αναψυκτικά, ακόμα ακόμα και το απλό νεράκι. Το σημαντικότερο είναι πάντα να υπάρχει κάποιο υγρό για να συνοδεύει το session μας. Η αφυδάτωση προκαλεί πολλές από τις παρενέργειες που βιώνουν πολλοί αρχάριοι καπνιστές, χωρίς μάλιστα καν να το καταλαβαίνουν, αφού είναι δύσκολο να αντιληφθείς ότι την έχεις πάθει. Ειδικότερα στην εποχή που διανύουμε, με τον καύσωνα να καλπάζει, προσπαθήστε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας συνεχώς, και ιδιαίτερα όταν καπνίζετε!

6. ΚΟΥΡΑΣΗ / ΔΙΑΘΕΣΗ

Μην ξεχνάτε πως ο ναργιλές είναι μια ευχαρίστηση. Για να γευτούμε όλους τους καρπούς του, πρέπει να είμαστε χαλαροί, ευδιάθετοι και ξεκούραστοι. Όπως και με το αλκοόλ, το τσιγάρο, ή πολλές άλλες απολαύσεις, η διάθεση παίζει σημαντικότατο ρόλο στο πώς θα διαχειριστεί ο οργανισμός μας την εκάστοτε φορά. Όταν είμαστε κουρασμένοι, όχι μόνο δε “χαιρόμαστε” το session μας, αλλά μπορεί να προκαλέσουμε ακόμη μεγαλύτερες μεταπτώσεις στη σωματική μας κατάσταση. Να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι η νικοτίνη δε βοηθά στον ύπνο καθώς μας διεγείρει, οπότε αν ξαπλώνετε κατάκοποι στον καναπέ σας και σκέφτεστε να καπνίσετε ένα ναργιλέ ακριβώς πριν κοιμηθείτε, ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές που είναι καλύτερα να το αφήνατε για αύριο!

7. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΙΔΙΕΣ

Και αφού τελικά πέσαμε για ύπνο, ξυπνήσαμε φρέσκοι και ορεξάτοι και ήρθε η ώρα να καπνίσουμε επιτέλους αυτόν το ναργιλέ που λαχταρούσαμε αποβραδίς, ας αποφασίσουμε τι θα καπνίσουμε. Η επιλογή του mix μας, αλλά προπάντων της βαρύτητας του καπνού μας, θα καθορίσει σε τεράστιο βαθμό το κατά πόσο θα μας ικανοποιήσει το session μας. Το mix είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, κι αν εγώ προτιμώ να συνδυάζω κάποιο επιδόρπιο με τον πρωινό καφέ μου, μπορεί ο επόμενος να γουστάρει ένα παγωμένο mix εσπεριδοειδών με το πρωινό του Aperol, δεν κρίνουμε εδώ! Η βαρύτητα πάντως, είναι λιγάκι πιο standard, καθώς κατά γενική ομολογία οι περισσότεροι επιλέγουμε να καπνίζουμε πιο ανάλαφρα κατά τις πρωινές ώρες, προτιμώντας παραδείγματος χάριν Phunnel Bowls με ξανθό καπνό, ενώ όσο η μέρα προχωράει, οδεύουμε προς πιο “σκοτεινά” μονοπάτια, με ένα ωραίο Killer Bowl με μαύρο καπνό να συνοδεύει το βραδινό μας ποτάκι. (Είπαμε, μείνετε ενυδατωμένοι!)

8. ΝΑΡΓΙΛΕΣ ΥΠΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑ

Έχουμε λοιπόν το ποτάκι μας, έχουμε και το ναργιλεδάκι μας, αυτή είναι ζωή! Βάλε και κάτι να παίζει ρε αδερφέ, στη μούγκα θα τη βγάλουμε; Η επιλογή μιας συνοδευτικής δραστηριότητας όσο διαρκεί το session μας, είναι κατά τη γνώμη μου ζωτικής σημασίας. Από το να κάνουμε κάποια δουλειά στον υπολογιστή, να χαζεύουμε μια ταινία στο Netflix ή ένα αστείο video στο YouTube, να ακούμε μουσική ή να παίζουμε κάποιο παιχνίδι, όλες οι δραστηριότητες αποκτούν και ταυτόχρονα δίνουν νόημα στο ναργιλέ! Είναι αυτό το ιδανικό πάντρεμα που καταφέρνει να εκτοξεύσει και τις δύο πλευρές τόσο που αν με άφηνες σε ένα άδειο δωμάτιο και μου έδινες όλους τους καπνούς του κόσμου δε θα μου έκανε κλικ να καπνίσω.

9. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Το θέμα όμως, δεν είναι μόνο η διασκέδαση. Συνοδεύοντας το ναργιλέ μας με κάποια δραστηριότητα οποιασδήποτε φύσης, δίνουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας να ξεχνιόμαστε που και που, και να κάνουμε περισσότερα διαλείμματα την ώρα που καπνίζουμε. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την εξομάλυνση του session μας και την καλύτερη διαχείριση της θεμότητας στο πήλινο μας, αλλά παρέχει και την ευκαιρία στον οργανισμό μας να ξεκουράζεται ανάμεσα στις τζούρες, να αναπνέει, και να μπορεί να τις εκτιμάει στο εκατό τοις εκατό, προλαβαίνοντας παράλληλα και πιθανά side effects που αναφέραμε νωρίτερα από την υπερβολικά γρήγορη και έντονη πρόσληψη καπνού σε κάποιον λιγότερο συνηθισμένο καπνιστή.

10. ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Καλά νομίζατε θα το ξεχάσω; Είναι δυνατόν; Ποιος καλύτερος τρόπος για να κάνεις διάλειμμα όσο καπνίζεις, από το να σου αρπάζει με βία το ματσούκι από τα χέρια ο κολλητός σου -αν είσαι τυχερός και δε σου το αποσυνδέσει κατευθείαν από τον κοννέκτορα- ; Ποιον θα πειράζεις με τις ώρες επειδή του έβαλες 10 γκολ στο FIFA; Μόνος σου θα δεις το χαζό βιντεάκι ή το νέο κύκλο της αγαπημένης σου σειράς; Μπορεί πλέον να χρειαζόμαστε ένα ναργιλέ ανά άτομο “στην καθισιά μας”, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το σπορ μας, μοιάζει ατομικό αλλά είναι ομαδικό. Το πνεύμα και η κουλτούρα του ναργιλέ είναι για να μοιραζόμαστε, να ανταλλάζουμε απόψεις, να συζητάμε και να διασκεδάζουμε ΠΑΡΕΑ. Αυτό είναι το όλο νόημα.

Έχετε ακούσει που λένε: “Με καλή παρέα, κι ας είμαι και στην Κόλαση”; Κάπως έτσι! Αφήστε που στην Κόλαση θα είχαμε και απεριόριστη φωτιά για τα κάρβουνα! Τι, μη μου πείτε ότι θεωρείται κλειστός χώρος; Πώς κάνετε έτσι μωρέ, θα ανοίξουμε τις Πύλες, να αερίζεται!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …