0 0,0 

Cart

No products in the cart.

BLOG

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΑΡΓΙΛΕ

Η ανθρωπότητα εξελίσσεται. Οι αλλαγές που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, υπόσχονται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, να διευκολύνουν την καθημερινότητα και να μας λύσουν τα χέρια. Το ίδιο ισχύει και στο ναργιλέ. Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία του ναργιλέ έχει να επιδείξει αλματώδη πορεία, από τους παραδοσιακούς ναργιλέδες, τα ξυλοκάρβουνα και τα αλουμινόχαρτα, σε ανοξείδωτες πρώτες ύλες, κάρβουνα καρύδας και διαχειριστές θερμότητας. Ποιο είναι όμως το επόμενο βήμα; Πολλοί θεωρούν ότι ο ναργιλές έχει φτάσει σε ένα αναπόφευκτο τέλμα και είναι αδύνατον να συνεχίσει να εξελίσσεται. Οι παρακάτω εφτά καινοτόμες ιδέες τολμούν να αμφισβητήσουν τη λογική και οραματίζονται να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που καπνίζουμε ναργιλέ ως σήμερα. Βέβαια όπως γνωρίζετε, αλλαγή δε σημαίνει απαραίτητα βήμα μπροστά. Προσωπικά προσεγγίζω τα παρακάτω προϊόντα με επιφυλάξεις και δυσπιστία. Οι πληροφορίες που θα παραθέσω για το κάθε προϊόν αυτής της λίστας αποτελούν ισχυρισμούς και διαπιστευτήρια των ίδιων των εταιρειών, επομένως λάβετε τις με μια δόση αμφιβολίας και κριτικής σκέψης. Ας ξεκινήσουμε:

Διαβάστε Περισσότερα
10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

10 ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΣΟΥ

Ο ναργιλές είναι αδιαφμισβήτητα η αγαπημένη μας συνήθεια. Στο παρελθόν, έχουμε εξετάσει τρόπους για να μεγιστοποιήσουμε την απόλαυσή του, αναφέροντας συνοπτικά ως έναν από αυτούς, τη δυνατότητα να συνδυάσουμε το ναργιλέ μας, με κάποιο ρόφημα της αρεσκείας μας, αφενός εξαλείφοντας την πιθανότητα παρενεργειών από την αφυδάτωση, αφετέρου εκτοξεύοντας τη γευστική εμπειρία και την τέρψη των γευστικών μας καλύκων. Σήμερα λοιπόν, ήρθε η ώρα να πετάξω το σκούφο του σεφ, και να φορέσω την ποδιά του γευσιγνώστη-barista, προτείνοντάς σας δέκα ιδανικούς συνδυασμούς ναργιλέ και υγρού στοιχείου. Ανάψτε το ναργιλέ σας, χύστε στο ποτήρι το αγαπημένο σας ποτό και απολαύστε υπεύθυνα!

Διαβάστε Περισσότερα
TA ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑΡΓΙΛΕ!

TA ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑΡΓΙΛΕ!

Το σημερινό άρθρο προβλέπεται αμιγώς διασκεδαστικό. Αποφάσισα να σας διηγηθώ τις πιο περίεργες ιστορίες που έχω βιώσει γύρω από το ναργιλε, με σκοπό αφενός να σας “φλεξάρω” τα ακραία όρια στα οποία ενίοτε με έχει ωθήσει η ανάγκη μου για νικοτίνη και η “χαρμάνα” μου, κι αφετέρου να σας εμπνεύσω και να σας δώσω μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε κι εσείς οι ίδιοι να ανάψετε το ναργιλέ σας κυριολεκτικά “παντού”, ξεπερνώντας τυχόν δυσκολίες που στο μυαλό σας μπορεί να φαντάζουν απροσπέλαστες, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Σίγουρα θα υπάρχουν εκεί έξω και τύποι πολύ πιο extreme από μένα, που θα κάνουν τις αφηγήσεις μου να φαντάζουν με “βόλτα στο πάρκο” μπροστά στις δικές τους ακραιότητες, αλλά αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα και τους παροτρύνω να τις μοιραστούν μαζί μας ώστε να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο το δικό μας ρεπερτόριο “εναλλακτικών τρόπων καπνίσματος ναργιλέ”.

Διαβάστε Περισσότερα
ΤΥΠΟΙ ΝΑΡΓΙΛΕΔΑΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ

ΤΥΠΟΙ ΝΑΡΓΙΛΕΔΑΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ

Στο τελευταίο μας άρθρο στηλιτεύσαμε όλους εσάς που αγαπάτε το ναργιλέ και καπνίζετε σαν πελάτες σε χώρους εστίασης. Ευελπιστώ να μην παρεξηγηθήκατε, άλλωστε δεν θα έπρεπε να περιμένετε εμένα για να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να αντικρίσετε την αλήθεια. Για να σας παρηγορήσω, αυτήν τη βδομάδα οι παίκτες έχετε ασυλία, ήρθε η ώρα να πετάξουμε το μπαλάκι στην απέναντι πλευρά: στα ίδια τα γήπεδα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δε θα σχολιάσουμε εστιατόρια, clubs ή beach bars που χάριν του επιπρόσθετου κέρδους έχουν εντάξει στις παροχές τους το ναργιλέ, αμφιβόλου κατάρτισης και ποιότητας, αλλά για μαγαζιά που αυτοπροσδιορίζονται ως “ναργιλεδάδικα” και το χρησιμοποιούν ως κύρια ατραξιόν, επομένως κρίνονται ως τέτοια. Ο σημερινός υποψήφιος, είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, καθώς η αλήθεια είναι πως στα χρόνια εμπειρίας μου από ναργιλεδάδικα στη χώρα, τα ματάκια μου έχουν δει πολλά. Κάποια στιγμή έπρεπε να μιλήσω ανοιχτά, κι αυτή η στιγμή επιτέλους ήρθε! Φύγαμε.

Διαβάστε Περισσότερα
10 (+1) ΤΥΠΟΙ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΝΑΡΓΙΛΕΔΑΔΙΚΟ

10 (+1) ΤΥΠΟΙ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΝΑΡΓΙΛΕΔΑΔΙΚΟ

Λένε πως αν δεν έχεις ζήσει κάτι δεν μπορείς να το καταλάβεις. Για πολλά χρόνια έχω υπάρξει πελάτης σε ναργιλεδάδικα, έχοντας καπνίσει αμέτρητες φορές, από τα πιο περίεργα bowls έως τα πιο κοινότυπα, βαριά, ελαφριά, ξανθά, μαύρα, γευστικά, καμμένα, πραγματικά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Τον τελευταίο περίπου χρόνο που ξεκίνησα να δουλεύω ως ναργιλετζής, είδα και την άλλη όψη του νομίσματος. Πώς με έβλεπαν άραγε όλοι αυτοί που κλήθηκαν να με εξυπηρετήσουν τόσα χρόνια; Ήμουν καλός πελάτης ή κάθε φορά που με αντίκριζαν ξεστόμιζαν ένα αυθόρμητο χαμηλόφωνο “ωχ”; Αυτός ο εσωτερικός μου προβληματισμός υπήρξε η αφορμή να αφιερώσω το άρθρο αυτής της εβδομάδας στους 10 διαφορετικούς τύπους πελατών σε ναργιλεδάδικο.

DISCLAIMER: Tο άρθρο είναι καθαρά χιουμοριστικό και σατιρικό και δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανέναν. Αφού δικαιολογήθηκα, πάμε να σας προσβάλουμε!

Διαβάστε Περισσότερα
ΤΑ 20 ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΝΑΡΓΙΛΕΤΖΗ (Part 2)

ΤΑ 20 ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΝΑΡΓΙΛΕΤΖΗ (Part 2)

Σα να μην πέρασε μια μέρα! Γνωρίζω πως ανυπομονούσατε για το δεύτερο μέρος, οπότε δεν μπορούσα να σας καθυστερώ! Στο πρώτο μέρος του άρθρου, επικεντρωθήκαμε λίγο περισσότερο σε χαρακτηριστικά και ικανότητες ενός ναργιλετζή που έχουν πρακτική εφαρμογή και είναι κάπως πιο “χειροπιαστά”. Στο δεύτερο μέρος θα εμβαθύνουμε κάπως σε πιο “αόριστες” έννοιες, σε στοιχεία που υπάρχουν κυρίως μέσα μας και είναι ικανά να μας αναδείξουν. Καθίστε αναπαυτικά, και συνεχίζουμε ακριβώς από εκεί που σταματήσαμε. Έτοιμοι;

Διαβάστε Περισσότερα
ΤΑ 20 ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΝΑΡΓΙΛΕΤΖΗ (Part 1)

ΤΑ 20 ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΝΑΡΓΙΛΕΤΖΗ (Part 1)

Πόσο εύκολο είναι να είσαι ναργιλετζής; Εντάξει, σίγουρα δεν απαιτεί και πτυχίο πανεπιστημίου, σχετικά εύκολο θα έλεγε κανείς. Συμφωνούμε. Πόσο εύκολο είναι τώρα άραγε να είσαι επιτυχημένος ναργιλετζής; Να ξεχωρίζεις από τον ανταγωνισμό και να φαίνεται ολοκάθαρα στο αποτέλεσμα της δουλειάς σου. Να βλέπεις την ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση στα μάτια όσων δοκιμάζουν τις δημιουργίες σου. Να σε αναζητούν και να ανακουφίζονται όταν βλέπουν πως είσαι εκεί για να τους φτιάξεις ένα από τα ωραία σου mix. Ε λοιπόν, καθόλου μα καθόλου εύκολο. Παρακάτω, θα σας παρουσιάσω το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου, με θέμα τα 20 χαρακτηριστικά σε μορφή δίπτυχων, για την επιτυχία ενός ναργιλετζή και την άτυπη προαγωγή του σε Hookah Master! Γράφετε;

Διαβάστε Περισσότερα
7 ESSENTIALS ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΡΓΙΛΈ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

7 ESSENTIALS ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΡΓΙΛΈ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εάν διαβάζεις αυτό το άρθρο, σημαίνει ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αγαπάς ή έστω σε ενδιαφέρει ο ναργιλές. Πολύ καλή αρχή, μπορούμε να γίνουμε φίλοι. Βασικά, συγγνώμη, νομίζω πως βιάστηκα. Στην περίπτωση που σου λείπει οποιοδήποτε από τα παρακάτω επτά βασικότατα στοιχεία για να καπνίζεις σωστό, ασφαλή και απολαυστικό ναργιλέ στο σπίτι σου, τότε ίσως να μην είναι κι η καλύτερη ιδέα να κάνουμε παρέα. Ή ακόμη κι αν κάνουμε, είναι βέβαιο πως αν με καλέσεις σπίτι σου για ναργιλέ, το πιθανότερο είναι να μην καπνίσω καν ή αν το κάνω για να μη σε προσβάλλω, να μην το ευχαριστηθώ. Πάρε χαρτί και στιλό, ματσούκι κι ατομικό επιστόμιο, “ρούφα” και σημείωνε.

Διαβάστε Περισσότερα
10 ΑΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΡΓΙΛΈ

10 ΑΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΡΓΙΛΈ

Αν κάποιος με ρωτούσε να του απαριθμήσω τα σημαντικότερα θετικά
χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, η ευγένεια θα βρισκόταν
σίγουρα κάπου ανάμεσα στις πρώτες θέσεις της λίστας μου. Η καλή συμπεριφορά και
οι σωστοί τρόποι επιδρούν καταλυτικά στην πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσω
όταν γνωρίζω ένα νέο άτομο. Ακόμη και στους ανθρώπους που επιλέγω να διατηρώ
επαφές και να συναναστρέφομαι τακτικά, η ευγένεια είναι μια αδιαπραγμάτευτη
κοινή συνιστώσα ανάμεσα σε τόσες μοναδικές και κατά τ’ άλλα “αταίριαστες”
προσωπικότητες του κύκλου μου. Αφού λοιπόν ο ναργιλές αποτελεί αναπόσπαστο
κομμάτι της ζωής μου, είναι λογικό οι ίδιες αρχές να διέπουν αυτό το κομμάτι.
Παρακάτω, θα προσπαθήσω να μοιραστώ δέκα “άγραφους” κανόνες αρμοστής
συμπεριφοράς που αφορούν το ναργιλέ, ώστε να σιγουρευτείτε ότι ποτέ δε θα
δημιουργήσετε αρνητικές εντυπώσεις στους συνδαιτυμόνες σας.

Διαβάστε Περισσότερα
ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ MIXOLOGY

ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ MIXOLOGY

Τι είναι αυτό που κάνει ένα ναργιλέ απολαυστικό; Ποιο είναι το βασικότερο προσόν ενός ικανού σεφ; Στο παρελθόν έχουμε γράψει για την καθαριότητα, την εξυπηρέτηση και την ευγένεια, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα και πολλά άλλα. Αυτό που πάντα θα μένει στο τέλος όμως είναι η γεύση. Προσωπικά, εάν κάτι με εξιτάρει στο χώρο του ναργιλέ, είναι να πειραματίζομαι συνεχώς και να δημιουργώ νέες γευστικές περιπέτειες, δοκιμάζοντας τα όρια τόσο του εαυτού μου και των ικανοτήτων μου, όσο και των υλικών-πρώτων υλών μου. Παρακάτω, θα παρουσιάσουμε ένα Δεκάλογο – Ευαγγέλιο για το Mixology, προσπαθώντας να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα do’s and dont’s.

Συνίσταται μελέτη, αποστήθιση, και εφαρμογή των εντολών με προσήλωση, πίστη και αφοσίωση!

Διαβάστε Περισσότερα