0 0,0 

Cart

No products in the cart.

BLOG

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΜΑΣ;

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΝΑΡΓΙΛΕ ΜΑΣ;

Το καθάρισμα ενός ναργιλέ είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια της όλης εμπειρίας μας. Ένας ωραίος και απολαυστικός ναργιλές πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι καθαρός. Πέρα από τη γεύση αλλά και την εμφάνιση, είναι πρωτίστως θέμα υγείας. Πολλοί χρήστες ωστόσο, δεν γνωρίζουν πώς να καθαρίζουν σωστά το ναργιλέ τους ή δε δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο καθάρισμα. Πάμε να δούμε μαζί, πώς μπορούμε να διατηρούμε το ναργιλέ μας σε άριστη κατάσταση, βελτιώνοντας τόσο την εμπειρία καππνίσματος μας όσο και την υγεία μας.

Ο ναργιλές αποτελείται από κάποια κύρια κομμάτια. Από πάνω προς τα κάτω, έχουμε το Διαχειριστή της Θερμότητας (HMD όπως π.χ. το Kaloud Lotus 1), το Bowl, το πιατάκι, την καρδιά, το upstem και το downstem, τις φλάντζες, τη γυάλα, το λάστιχο, το επιστόμιο, και προεραιτικά το diffuser, το sleeve της εξαέρωσης και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα που μπορεί να διαθέτει ο ναργιλές μας.

Ξεκινώντας από το Διαχειριστή Θερμότητας, σε περίπτωση που υπάρχει καμένος καπνός που ήταν σε επαφή με την κάτω επιφάνεια του, μπορούμε να αφαιρέσουμε τα κομμάτια με μια “ξύστρα” τρίβοντας τον πάτο του, και προαιρετικά ξεπλένοντας το με νερό. Το Bowl είναι ένα από τα ευκολότερα στοιχεία ενός ναργιλέ ως προς το καθάρισμα, καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τον καπνό με λίγο χαρτί ή με το χέρι και να το ξεπλύνουμε καλά με νερό και προαιρετικά κάποιο καθαριστικό, όπως το HooClean της Hookahjoy, ή ακόμη κι ένα απλό απορρυπαντικό πιάτων. Ιδανικά είναι καλό να αφήνουμε τα Bowl μας να κρυώσουν λιγάκι και να μην τα καθαρίζουμε απευθείας μετά το τέλος του καπνίσματος, για να μην τα “σοκάρουμε” με τη διαφορά θερμοκρασίας.

Προχορώντας στα κύρια μέρη του ναργιλέ, η διαδικασία είναι εξίσου απλή. Τα μέρη που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τον καπνό, όπως το πιατάκι, το sleeve του εξαερισμού και όποιο άλλο εξάρτημα μπορεί να διαθέτει ο ναργιλές μας, αρκεί ένα απλό ξέβγαλμα με νερό και κάποιο καθαριστικό προαιρετικά. Στους δύο κύριους σωλήνες του ναργιλέ μας, το upstem και το downstem, προτείνεται πέρα από το σαπούνισμα, να χρησιμοποιούμε και μια ειδική βούρτσα για να τρίβουμε καλά το εσωτερικό τους και να τους καθαρίζουμε σε βάθος. Όσον αφορά τη γυάλα, η διαδικασία είναι παρόμοια. Νερό, καθαριστικό, και μια ακόμη ειδική βούρτσα καθαρισμού για να φτάνουμε σε όλα τα σημεία και να απολυμαίνουμε σε βάθος. Τέλος, το λάστιχο μαζί με το επιστόμιο, είναι ίσως το ευκολότερο κομμάτι, αφού αρκεί να τα περνάμε με λίγο νερό μετά από κάθε χρήση, και ιδανικά κάθε λίγο περισσότερο καιρό, να τα καθαρίζουμε εσωτερικά με το καθαριστικό της HooClean ή κάποιο παρόμοιο.

Γενικότερα, πρέπει να καθαρίζουμε το ναργιλέ μας μετά από κάθε χρήση. Μπορεί σαν διαδικασία να μοιάζει κουραστική για κάποιους, όμως είναι ίσως η σημαντικότερη χάρη που μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς και τους φίλους μας με τους οποίους μοιραζόμαστε την εμπειρία του καπνίσματος. Θα τρώγατε ποτέ σε βρώμικο πιάτο; Μάλλον όχι. Γιατί λοιπόν να καπνίζετε σε “βρώμικο” ναργιλέ;

Φυσικά, υπάρχουν πολλά ακόμη tricks και “μυστικά” για να φτάσετε την καθαριότητα σε άλλο επίπεδο. Ενδεικτικά, ένα πολύ καλό κόλπο, είναι να βάλετε στη γυάλα μερικούς κόκκους ρυζιού με λίγο νερό και να την κουνήσετε καλά. Το ρύζι απορροφά τις βρωμιές που σχηματίζονται με τον καιρό από την πιθανώς μη σωστή πλύση της γυάλας και την κάνουν να φαίνεται σαν καινούρια! Επίσης, ένα από τα γνωστότερα tricks για να απομακρύνουμε τις επίμονες ακαθαρσίες από τα HMDs μας, είναι να τα τοποθετούμε σε βραστό νερό μαζί με ξύδι για μισή περίπου ώρα, και μετά να τα τρίβουμε με μία βούρτσα, με τη βρωμιά να απομακρύνεται εντελώς!

Αυτό ήταν! Αν ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία, ο ναργιλές σας θα είναι και θα παραμένει πεντακάθαρος και θα μοιάζει σαν καινούριος, απογειώνοντας τόσο την οπτική όσο και τη γευστική σας εμπειρία. Και μην ξεχνάτε την υγεία σας! Περισσότερα, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, όπου ο Tittoperonetti σας δείχνει πώς γίνεται το σωστό καθάρισμα ενός ναργιλέ βήμα βήμα!

Βρείτε το καθαριστικό της HooClean στο site της HookahJoy: https://www.hookahjoy.gr/product/hooclean-katharistiko-nargile/

Καλά και καθαρά session ευχόμαστε!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …